Eenvoudige gerechten zijn meestal het heerlijkst. En met dit voorgerechtje scoor je altijd!
Hoe maak je het?
1 rechthoekig blaadje diepvries bladerdeeg (ik koop het bij de Delhaize) per persoon
3 à 4 sneetjes appel van 1/2 cm (géén moesappelen) per persoon
2 sneetjes kaas (camembert, brie of geitenkaas) per persoon
1 ei
1 zak sla (ik neem jonge scheutjes met ruccola)
druifjes of sinaasappel
50 g noten (okkernoot of pecan)
honing, olijfolie, balsamico azijn,
peper en zout
tijm
honing
Leg de sneetjes diepvries bladerdeeg op een ingevette bakplaat (1 per persoon). Snij de appels in schijfjes (schillen hoeft niet) van 1/2 cm. Leg deze op de bladerdeeg.
Breek het ei in een potje en klop het los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei.
Zet het bladerdeeg met de appelschijfjes in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 10 minuutjes.
Maak ondertussen een slaatje met de gemengde sla, druifjes of stukjes sinaasappel, fijngehakte noten, peper, zout, olijfolie en balsamico.
Leg na 10 minuutjes de sneetjes kaas op de appel en het bladerdeeg en doe er wat tijm en honing over en zet terug in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Haal na 3 à 5 minuutjes de bladerdeegjes uit de oven. Doe ze op de borden samen met het slaatje.
Zo simpel is het!
Schoon herechje. ;-)
BeantwoordenVerwijderenPerfecte cuisson.
BeantwoordenVerwijderenEn de presentatie is ook heslaahd.
BeantwoordenVerwijderenLOL! 't Es simpel moa hoet , zou mijn ma zeggen. ;-)
BeantwoordenVerwijderenamai dees was gemakkelijk!! en zoooooooooooo lekker :)
BeantwoordenVerwijderenda zijn de beste receptjes :)
dikke merci!
It is the bеst timе to maκe a few plans for the futurе
BeantwoordenVerwijderenand it is tіme to be happy. I've read this submit and if I could I wish to recommend you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles regarding this article. I desire to read even more issues approximately it!
my page - our website