dinsdag 28 december 2010

Het lekkerste slaatje ter wereld

Dit is een slaatje dat ik al jaren maak, en het blijft onze favoriet. Bovendien is er niet veel werk aan en da's altijd een goeie zaak.


slaatje

Hoe maak je het?

Voor 4 personen:

200 à 300 g fetakaas
1 blik kikkererwten
1 chilipepertje (optioneel)
1 komkommer
1 grote rode ajuin
4 mooie tomaten
1 grote bos platte peterselie
1 grote bos koriander (mag evt. vervangen worden door basilicum)
sap van een 1/2 citroen
peper en zout
olijfolie


Neem een grote slakom en verbrokkel er de fetakaas in. Giet het blik kikkererwten af, spoel ze en ontvlies ze als je dat nodig vindt. Snij het chilipepertje fijn en de rode ajuin in fijne slierten. Ontpit de tomaten en de komkommer en snij alles in blokjes en doe bij de rest van de sla. Hak de platte peterselie en de koriander grof en doe bij de rest. Besprenkel de sla met het citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout. Alles goed ondereen mengen en da's alles.

Wij eten daar graag zo'n platte pannekoek bij die je vaak in Marrokaanse winkels vindt. Als je de salade langer dan een dag wil bewaren, laat er dan de tomaatjes uit en vervang eventueel door een rode paprika. Als je geen rode ui vindt, neem dan pijpajuintjes. De gewone ajuin gebruik je beter niet, want deze is veel te sterk van smaak en verteert ook een pak moeilijker.

Hasta la vista!

11 opmerkingen:

  1. Het uwe ziet er werkelijk veel smakelijkerder uit. :-)

    http://elza-d.blogspot.com/2010/04/na-de-noeste-arbeid.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah ja, je had het al eens geblogd. Was ik vergeten. ;-) Maar 't mijne is véél lekkerder, want het lekkerste slaatje van de wereld. LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op fetakaas, dus dit ga ik zeker ook eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een echte op'kikker' van kleur in deze al zo witte en grijze dagen ! Lekkerrrrrrrrrrrrrr !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hmmm ! ik ben zot van slaaje en dit ziet er idd lekker uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hm, perfect tegengif voor overdadige kerst- en nieuwjaarsmenu's!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor het heerlijk recept!

    BeantwoordenVerwijderen