donderdag 16 december 2010

Chocolate Chip Koekjes

Ik ga dringend eens een mailtje moeten sturen naar Mme ZsaZsa om te vragen hoe ik een elastiek in mijn broek kan naaien. Want ik heb weer eens een receptje uitgeprobeerd, en oh boy, wat zijn deze chocolate chip cookies lekker!


koekjes


Wat heb je nodig voor zo'n 25 koekjes?

125 g blonde suiker (beter gekend als cassonade of kinnekessuiker)
60 g donkerbruine suiker
1 eetlepel vanillesuiker (zelfgemaakt) of 2 zakjes vanille suiker
200 g boter (zonder zout), op kamertemperatuur
2 eieren
1 koffielepel (5 g) bicarbonaat
250 g patisseriebloem
1/4 koffielepel zout
400 g zwarte chocoladepastilles

Ik heb het deeg bereid met een Kenwood, maar het gaat ook met een elektrische klopper.

Doe de zachte boter in een grote kom samen met de suikers. Klop zeker 5 minuten tot het mengsel eruit ziet als mokkaboter (lichtbruin). Als je met een Kenwood of gelijkaardig werkt, stop dan regelmatig eens met kloppen en schraap met een pannenlikker het deeg van de randen naar het midden. Voeg na 5 minuutjes kloppen een ei toe, als het volledig is opgenomen, mag je er het tweede ei bijdoen en laat opnieuw kloppen tot alles is opgenomen.

Doe nu geleidelijk aan de bloem, het zout en het bicarbonaat bij het deeg. Laat kloppen tot je een mooi egaal deeg bekomt. Zet de klopper af. Voeg er de chocoladepastilles bij en roer alles om met de hand. Zorg dat de pastilles evenredig over het deeg verdeeld zijn.



cookiesclose



Neem twee bakplaten en bedek ze met boter- of bakpapier. Verdeel met twee soeplepels het deeg over deze platen. Reken ongeveer 35 gram per koekje (een eetlepel, sommigen doen het met een ijsschepper). Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes onderling want ze gaan redelijk uitzakken.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 185 graden gedurende 12-14 minuutjes (afhankelijk van de oven). Als ze mooi goudbruin zien, mag je ze eruit halen.

Nu komt het moeilijkste gedeelte. Neem een spatel of taartschep en leg de nog superzachte koekjes een voor een op een rooster zodat ze kunnen afkoelen. Da's alles.


Hmmmmmmmmmmmm....

13 opmerkingen:

  1. en 't makkelijkste is ze op te eten natuurlijk !
    Ik heb nen rekker van 20 kilo nodig hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag rokken, A lijntjes, geeft ook wat speling :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De examens zijn morgen gedaan, dat wordt koekjes bakken,en de jongste sport voor twee, die kan wel wat koekjes verdragen en heeft dus geen probleem met zijne rok of rekker ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We hebben de koekjes gebakken en wat gegokt met de bloem omdat de hoeveelheid er niet bijstond, ze waren heerlijk, iets te want ze zijn al bijna op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oesje, dat zie ik nu pas. 't Was 250 g bloem.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat ze nog beter zullen zijn met wat havermout bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is hier pure luxe, ik vraag wat en krijg er nog een heerlijke tip bovenop;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. aan iedereen op mijn werk je blog moeten doorgeven na het trakteren met deze yummieyummie koekjes!! dag ervoor gebakken en waren nog steeds zeer krokant mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I am actually ԁelighted to glаnce at this websіte postѕ
    which сonsists of lots оf hеlpful ԁata, thanks foг ρroviԁing these ԁata.
    Also visit my page :: www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thе belt could bе ωorn wherever so you can get a
    amazing perform out takіng a cat nap or washing home.


    Look аt my weblοg source

    BeantwoordenVerwijderen