zondag 27 maart 2011

Arriba arriba! Hier is de 'Pineapple Daiquiry"

Gisteren had ik ongelooflijk veel zin in een zomerse cocktail. Ik had nog een rijpe ananas liggen en de pineapple daiquiry was geboren!


pineapple daiquiri


Wat voor lekkers mag daar allemaal in?

Voor 6 cocktails


1 rijpe ananas
200 g suiker
300 ml water
150 ml witte rum
1 handvol munt

Nodig: een keukenrobot of blender


Giet het water in een steelpannetje en doe er de suiker bij. Breng aan de kook en laat een minuutje of twee koken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Schil de ananas en snij er het harde middengedeelte uit. Snij de ananas in kleine blokjes en doe in de blender samen met het suikerwater en de munt. Mix tot de ananas volledig pulp geworden is.

Giet deze massa in een diepvriespotje en zet 90 minuutjes in de diepvries. Haal eruit en roer eens goed met een vork, zorg dat je ook alle kantjes mee hebt. Zet terug in de diepvries voor een uurtje. Haal er het bakje terug uit en roer opnieuw met een vork zodat alle ijskristallen verbroken worden. Herhaal dit na een uurtje opnieuw. Als de massa al mooi vast begint te worden mag je er de rum bijgieten en opnieuw roeren. Zet terug voor een uurtje in de diepvries.

De daiquiri zou nu dik lopend moeten zijn, als het nog te lopend is, zet terug in de diepvries. Als hij perfect is, dan mag het feest beginnen!

Het is echt wel belangrijk dat het suikerwater volledig is afgekoeld, anders kan het proces wel een uur of acht duren. Als je het nog langer laat invriezen, krijg je een granité zoals je hieronder ziet.

>>> Je kan ook een shortcut nemen door diepgevroren ananasblokjes te gebruiken (te vinden in de diepvriesafdeling van je supermarkt). Je moet dan wel zorgen dat je blender stevig genoeg is. Ik doe dat soms met aarbeien en da's superlekker en meteen goed voor consumptie.
Fotografie opmerking: let eens op het verschil tussen de twee foto's, de bovenste is bij kunstlicht genomen, de onderste overdag.

Pineapple mint granita

Santé hé.

4 opmerkingen:

  1. Wat een verschil in kleur! Ik vind de bovenste er het lekkerste uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oef, je moet wel veel geduld hebben als je even zin in een cocktail hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kan natuurlijk altijd een shortcut nemen en diepgevroren ananas gebruiken. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen