zondag 13 maart 2011

Kleurrijke veggie couscous

Nog een vegetarisch gerechtje van P-C, waar gaan we dat schrijven? Maar 't is nu eenmaal winter, er zijn zoveel lekkere wintergroenten, en waar kun je dat beter in gebruiken dan in een veggie couscous? Ik heb de ingrediënten tot een minimum herleid, maar de smaak blijft even puur en lekker!



Vegan couscous other setting



Wat mag er allemaal in?


4 winterwortelen
2 à 3 pastinaken
1 bundeltje raapjes
1 courgette (sorry voor de seizoenspuristen)
2 uien
3,5 cm gember (geraspt)
1 kaneelstokje
1 blik kikkererwten (+/- 400 g)
1 koffielepel kurkuma
1/2 koffielepel chilipoeder
400 ml groentenbouillon
evt peper en zout
olijfolie
verse koriander om te versieren
couscous


Snij de uien in reepjes en zet een pan met dikke bodem op het vuur. Fruit de ajuin in de pan met 2 eetlepels olijfolie gedurende 2 minuutjes. Doe de specerijen (kurkuma, chili en kaneel) en de gember bij de ajuin en laat een minuutje bakken.

Schil de wortelen, raapjes, pastinaak en snij ze in grove stukken. Doe ze bij de ajuin, roer goed zodat alle groenten met de specerijen bedekt zijn en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuutjes zacht koken. Snij ondertussen de courgette in stukken en doe bij de couscous. Laat opnieuw 10 minuutjes verder garen en doe er de vervolgens de afgegoten en gespoelde kikkererwten bij. Laat nog enkele minuutjes verder garen en proef. Kruid bij met peper en zout indien nodig.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak en serveer met de groenten.


vegan couscous



Je kan bij deze groentencouscous ook nog butternutpompoen voegen (1/2 kg), een kleine bloemkool, aardpeer, aubergines... maar liefst geen paprika's.


Als ge er per sé toch een stukje vlees bij wil, kies dan voor merguez. Dat gaat hier ongelooflijk goed bij.

6 opmerkingen:

  1. Er zullen er een paar content zijn :-)
    Een recept met courgette altijd welkom, mijn kinderen hebben juist enthousiast zaadjes meegebracht, en in mijn overaanbod zijn veel verschillende courgette mogelijkheden altijd welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er weer kleurrijk en lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Staat vanavond op het menu! Weliswaar een licht aangepaste versie, maar het ziet er zo ontzettend goed uit! Dit weekend ook je quiche met waterkers en geitenkaas nog een keertje uitgeprobeerd! Was heerlijk! Thanks :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmmmmmmm.... ik doe er ook nog wat komijn in.
    Het ziet er weer overheerlijk uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jepjep, voor mij ook absoluut met komijn. En een lepeltje tomatenpuree. en ook veel vocht want ik vind dat zalig als de couscous een tweede keer kan zwemmen in de jus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik val op mn knieën en zeg: Danku PC!

    BeantwoordenVerwijderen