donderdag 24 maart 2011

Nog plantarisch: toast champignon

Dees kan ook afsmaken sè. En veel heb je er niet voor nodig. Ik had nog een paar kastanjechampignons liggen en wat oudbakken brood. Perfect dus!


toast champignon


Wat heb je ervoor nodig?


1 bakje (250 g) champignons (gewone witte of kastanje)
1 potje light room (mag plantaardig zijn)
1 à 2 teentjes look (fijngehakt)
Peper en zout
Nootmuskaat
1 klontje boter
1 à 2 koffielepels maïzena roux
1 eetlepel platte peterselie
Een aantal dikke sneden brood (liefst zuurdesem)


ingrediënten


Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Doe de boter in een pan en laat ze hazelnootbruin worden. Doe er de champignons en de look bij en bak tot de champignons mooi bruin zijn. Let er wel op dat de look niet verbrand, wat dat doet de saus bitter smaken. Overgiet met de room, kruid met peper, zout, nootmuskaat en bind met de maïzena. Laat eventjes inkoken en de saus is klaar.

Rooster de sneden brood en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en smullen maar! 't Goei leven kan soms zo eenvoudig zijn.

4 opmerkingen:

  1. klinkt stukken beter dan een geroosterde
    stuute met paddestoelen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo zekers...
    ik krijg hier zowaar honger van !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen