dinsdag 8 maart 2011

Thais currysoepje met tijgergarnalen

Hartverwarmend is misschien wel het beste woord om dit soepje te omschrijven. Het is lichtjes pikant maar toch fluweelzacht. Een echte explosie van verschillende smaken, typisch voor de Thaïse keuken. En als je dat niet gelooft, dan maak ik je wel iets anders wijs.


thai soepje


Wat heb je er allemaal voor nodig?

500 ml kippen- of groentenbouillon
400 ml cocosmelk
200 g tijgergarnalen (zonder staart - ontdooid)
3,5 cm gember (geraspt)
2 citroengras stengels (in grove stukken gesneden)
6 kaffir limoenblaadjes (uit de diepvries - verkrijgbaar bij de thaise en chinese winkels)
2 rode pepertjes (fijngehakt zonder de pitjes - check eerst hoe pikant ze zijn!!!)
sap van 1 limoen

peper en zout
verse koriander om te versieren

Breng de bouillon en de cocosmelk samen aan de kook en laat gedurende een 10-tal minuutjes trekken. Doe er de gember, citroengras, chilipepertjes en kaffierblaadjes bij en laat nog eens 10 minuutjes trekken. Doe er op het laatste de tijgergarnalen en het limoensap bij en laat nog eens 3 minuutjes trekken en de soep is klaar! Serveer met veel flair en een beetje koriander.


Thai prawn soup


Laat het u smaken!

8 opmerkingen:

  1. destijds ook naar de Seca geweest ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Seca? De kommekes komen van de kringloop. 20 cent/stuk. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gniffel. de schapescheerder moest zien waar zijn materiaal voor wordt gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het schaap zou niet content zijn moest het hiermee geschoren worden, believe me. ;-) Het is een 4 cm groot kruidenschaartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Juist ja, van de Seca!! Mijn citroenkwarkmaanzaadtaarten (2 stuks) zijn net gebakken ... ik ben benieuwd! Het ongebakken mengsel smaakte alleszins super :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe was het met de taarten Octopoes?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Meteen getest en ongelofelijk heerlijk (maar oh zo pikant) bevonden, dit soepje! En samen met een groene curry werd het meteen een geslaagde Thaise avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Da's het vervelende van die pepertjes. Soms zijn ze superpikant en soms zijn het bijna paprika's.

    Och ja, dan heb je de mannen van den brandweer ook eens gezien hé. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen