Zin in een culinair avontuurtje? Al ooit gehoord van zelfgemaakte Baileys? Ha! Dan moet je hier verder lezen!
Wat vliegt daar allemaal in?
1 blik (400g) gesuikerde gecondenseerde melk
1 blik (400g) geëvaporeerde melk
1 flesje room (20cl)
20 cl whiskey (mag de goedkope soort zijn)
2 eetlepels instant koffie
1 eetlepel cacao (ongezoet, genre kwatta)
1 eetlepel honing
1 koffielepel vanille-extract
Doe de helft van het flesje room in een steelpannetje, doe daar de cacao en de koffie in en warm al roerend een beetje op tot alle koffie en cacao is opgenomen.
Doe alle andere ingrediënten samen met het cacao-koffiemengsel in een hoge kom of blender en mix (met een mixer) zo'n 30-45 seconden tot alles mooi is vermengd.
Giet de baileys in een gesteriliseerde fles en zet een nachtje in de koelkast. Dan pas mag je proeven. De baileys bewaart tot 2 maanden in de koelkast. Altijd wel eventjes schudden vooraleer je serveert.
Schol!
Oe oe oe! Aanlokkelijk! Maar ook: gevaarlijk!
BeantwoordenVerwijderenJa allo, dat is zo cool dat ik het eens ga testen :).
BeantwoordenVerwijderenen dan de man met de hamer tegenkomen zeker van al dat wat zo zoet binnenloopt.
BeantwoordenVerwijderenIk weet niet of het wel echt lekker is. Ik ga dat toch nog es moeten proeven hoor. En iets meer dan de vorige keer.
BeantwoordenVerwijderen@zsazsazsu als ge diene vent met diene hamer tegenkomt, stuur hem eens naar mij. Er moet hier nog veel gedaan worden in dit huis. LOL
BeantwoordenVerwijderenOoooh... dat moet ik nu echt eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenAs I said before, simply beautiful, my dear! So glad you tried it.
BeantwoordenVerwijderenThanks Xiaolu!
BeantwoordenVerwijderenoejse, ik denk dat dit drankje nu wel wat fans gaat verliezen nu je het zo ont(k)leed hebt ;-)
BeantwoordenVerwijderen