donderdag 17 maart 2011

Creatieve patat

En we blijven gezond bezig, dit keer met twee gevulde aardappelen. Eén met zure room en gerookte zalm, de andere met hummus en guacamole. Very jaren negentig, ik weet het, maar 't is zo njammie!!!


Creatieve patat


Wat heb je hier voor nodig?

Grote aardappelen (grondig gewassen)
1 potje zure room (250 g)
sneetjes gerookte zalm
hummus (ik heb de mijne gekocht)
1 à 2 avocado's
2 teentjes look
verse koriander
2 eetlepels limoensap (of citroensap)
olijfolie
peper en zout
evt scheutjes (luzerne, prei,...)
evt verse dille
evt viseitjes


Kook de aardappelen met schil in ruim water. Kruid ondertussen de zure room met peper en zout en evt verse dille. Zet weg

Schil de avocado's (hou de pit bij!!!) en plet ze met een vork, hak de koriander fijn, en doe bij de avocado's. Hak de look fijn en doe samen met het sap bij de avocado's. Kruid met peper en zout, voeg een scheutje olijfolie toe en zorg dat alles goed is gemengd. Leg een pit in de guacamole en zet weg. De pit zorgt ervoor dat de guacamole een pak minder snel verkleurt.


Giet de aardappelen af en snij een inkeping in de aardappelen. Vul een deel aardappelen met hummus, guacamole en de scheutjes. Doe in de andere aardappelen de zure room, wat gerookte zalm, viseitjes en nog een beetje dille.

Serveer de aardappelen met een slaatje. Dat gaat smullen worden, gegarandeerd!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben naarstig scheutjes aan het kweken in de keuken dus 'k weet er sebiet wat mee gedaan. Nog 2 keer slapen en 'k mag oogsten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tiens,hoe zou je dat kunnen verklaren dat die pit helpt om verkleuring tegen te gaan, gek hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen idee. Net zoals me eigenlijk nog niet weten waarom een appel ander fruit sneller laat rijpen. Je moet eens onrijp fruit en een appel in een papieren zak steken. 's Anderendaags is dat fruit zo goed als rijp. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige blog met waanzinnige foto's, echt heel mooi! Daar neem ik vaak nog te weinig tijd voor! Ik ga je volgen!

  Groetjes Pauline

  www.uitpaulineskeuken.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen