Ik maak graag soep omdat je er alle kanten mee uit kan. Dit soepje maak ik regelmatig. Ik heb het gevonden in het boek 'Lekker en Licht' van Francine Vermeiren. Haar boeken zijn trouwens een aanrader als je verantwoord en licht wil eten.
Wat heb je hiervoor nodig?
2 liter vetarme groenten- of kippenbouillon
500 g wit van prei
125 g sojascheuten
sojasaus
peper en zout
Zet de bouillon op het vuur en snij en was ondertussen de prei. Doe de prei bij de kokende bouillon en laat 10 minuutjes trekken. Zet van het vuur. Kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en doe er de sojascheutjes in. De gasten mogen zelf naar smaak de sojasaus bijvoegen.
Je mag er ook nog wat blokjes tofu aan toevoegen om het wat meer 'body' te geven.
Da's alles. Echt. Het leven kan soms zo simpel zijn.
Ik heb die kookboeken ook, maar heb precies telkens over dit soepje heen gekeken... Ziet er weeral eens super uit (en lekker licht). Het zal dit weekend zeker op tafel komen!
BeantwoordenVerwijderenslurp slurp slurp aan mijn glaasje water bij gebrek aan kookfaciliteiten op den buro :-)
BeantwoordenVerwijderenhaha, de ingrediënten zijn in huis. Volgende keer als mijn man nog eens vraagt: wat eten we vanavond, antwoord ik gewoon: ga eens op Ann haar blog kijken!
BeantwoordenVerwijderenhet was heerlijk. Heb er nog wat overschot spinazie en champignons ingegooid... hmmm... en de dag nadien nog wat noedels als maaltijdsoep.
BeantwoordenVerwijderenDa's inderdaad een goed idee saartje. Deze soep is zo simpel, maar zo lekker. Je kan het bijna niet geloven.
BeantwoordenVerwijderen