maandag 10 januari 2011

Snelle Indische Chai thee

Indische thee is niet zomaar thee uit een theebuiltje. Het is veel meer dan dat. Normaal gezien moet de thee samen met wat kruiden een tijdje koken en daarna moet er melk bij. Kortom, je bent sowieso een dik half uur bezig vooraleer je van je thee kan proeven.

In het kookboek Spatels en Stiletto's vond ik een sneller receptje, en 't is bijna even lekker.


chai tea/thee


Hoe gaat 't in z'n werk?


4 mokken water
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
4 theebuiltjes gewone thee (het werkt NIET met groene)
2 kl venkelzaad
3 groene kardemompeultjes
melk
suiker of zoetstof


Laat het water koken, doe ondertussen in de theekan de kruiden en de theebuiltjes. Overgiet de kruiden met het kokende water en laat minstens 6 minuutjes trekken. Doe een geut melk en wat suiker (of zoetstof) in de mokken en overgiet met de kruidige thee.


Geef toe, 't is niet moeilijk hé.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen