zondag 9 januari 2011

Zondags eten

Het was eigenlijk de bedoeling om dit gisteren klaar te maken, maar het werd al laat en de lokroep van de frituur werd steeds groter... Enfin, om de misstap van gisteren goed te maken werd het vandaag in de oven gebakken aardpeer, een fris slaatje en gegrilde forel met groene kruiden.


ingredienten


Moeilijk is het niet. Je schilt een kilo aardperen, snijdt ze in blokjes en daarna doe je ze op de ovenplaat met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Zorg dat de aardperen mooi bedekt zijn met de olie en kruid met 'fleur de sel'. Zet 35 minuutjes in een oven van 195° et voilà. Meer recepten met aardpeer, vind je bij Mme ZsaZsa.

Ondertussen neem je wat groene kruiden (dit keer was het dille, salie en krulpeterselie) en steek dit in de buikholte van forel. Doe hierbij ook enkele schijfjes citroen. Zet een grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Grill de vis zo'n 10-12 minuutjes (5 à 6 min. aan elke kant).

trout


Ik heb daarbij nog een slaatje gemaakt van jonge scheutjes, ruccola, kerstomaatjes, olijfolie, balsamico, beetje verse basilicum, peper en zout.


IMG_3942


Ik vond het lekker, disgenoot vond het 'nogal wreed gezond'. ;-)

4 opmerkingen:

 1. leefde gij in de coulissen van een supermarkt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. neen jong, gisteren gaan shoppen in leuven. Allez, solden gaan doen, niets gevonden, dan maar viskes meegebracht.

  Vandaag wel véél gekocht in de solden, maar dan in Tienen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Seg, is dat écht lekker die aardperen zo klaargemaakt?
  En die graten in de forel, is dat niet ambetant, ik vind dat nen ambetante vis maar ik eet dat eigenlijk keigraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja 't was lekker die aardperen zo klaargemaakt. Forel maak ik maar 2 x per jaar klaar of zo, just omdat het zo'n gepruts is.

  BeantwoordenVerwijderen