zondag 30 januari 2011

Lui vandaag

Ik heb vandaag geen zin om te koken of te bakken. Dus ben ik naar een nieuw bakkerijtje gereden in Houthem (Hoegaarden) waar je de meest fantastische broden vindt. Houthem is niet eens een dorp, het is een steile, kronkelige straat met prachtige oude gebouwen. En daar, helemaal verscholen in een hoekje kom je terecht in het Walhalla van brodenland. Je stapt er binnen en je hoopt dat er iemand voor je is, zodat je een beetje de tijd hebt om alles in je op te nemen.

De persoon voor me had precies hetzelfde probleem. Niet weten wat kiezen. Na vijf minuutjes was het aan mij (wat ik eigenlijk te rap vond). Ik heb er onder andere een kastanjebrood gekocht. Heerlijk dik gesneden, zoals in den ouden tijd. Man man man...

IMG_6351


Met een beetje kaas, een vijgje, wat dadels. Hmmmmmmmmmmmmmmmm

5 opmerkingen:

 1. alé, zijde gij van die kanten? Mijn ouderlijk huis staat in Tienen.

  Bij ene volgende bezoek ga ik die bakker van jou eens opzoeken (of als tip geven aan mama)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, mijne man is juist vandaag van Hoegaarden naar Namen fietsen, te laat gelezen... Volgende keer dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die fietsroute heb ik dikwijls gedaan. Maar da's waarschijnlijk definitief verleden tijd... :-(((

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een broodfan ! Het water staat mij hier alweer in de mond. Maar helaas ... geen zo'n lekkers hier in de buurt te vinden, dus slikken maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker ! En inderdaad het brood is dezer dagen véél te dun gesneden. Nu bak ik mijn brood meestal zelf en dan kan ik daar dikke foempen afsnijden.

  BeantwoordenVerwijderen